Digital innovasjon og utvikling i Trøndelag

Ikon

Vi sponset Norwegian Game Awards 2010


Av Eistein Guldseth, tekst og foto.

Norwegian Game Awards (NGA) er en nasjonal spillutviklingskonkurranse for studenter opp til og med masternivå. Målet er å spre interesse for spill og spillutvikling blant studenter, stimulere til nyskaping og vise frem det tverrfaglige elementet i spillutvikling. Som en undergruppe av Start NTNU er NGA’s andre mål å vise deltakerne at det å starte en spillutviklingsbedrift er en mulig karriere etter endt studie. Konkurransen, som går over et skoleår,  ble for første gang arrangert i skoleåret 07-08. Sør-Trøndelag Fylkeskommune har sponset Norwegian Game Awards i 2007, 2008, 2009 og nå sist i år.

Årets konkurranse, som ble avholdt 27. august, var i følge juryen preget av et usedvanlig høyt nivå. ”Game of the Year” ble Owlboy’s detaljrike 2D-spill i utpreget retrostil. ”Best Innovation” gikk til Apocalypse’s morsomme og ”annerledes” spill, der spillerens mål er å korrumpere verden. Det sofistikerte spillet Evil Junior, ikke ulikt åttitallets Leisuresuit Larry, vant prisen for ”Best Execution”. Som en kuriositet kan nevnes at gruppa bak Evil Jr holdt en global audition på internett for å finne de «riktige» stemmene til karakterene i spillet. ”Commitees Choice” ble det bisarre ”The Forklift Game”, der man som sjåfør på en gaffeltruck kan skape et usannsynlig kaos på et lager.

Rådgiver  Eistein Guldseth fra eTrøndelag delte ut prisen i kategorien ”Best Concept” til spillutviklerne i Garbalicious: «Et grafisk sett lekkert 2D spill med en utpreget miljøprofil i dramaturgien!»

Reklamer

Filed under: DIGITAL KOMMUNIKASJON og SAMHANDLING

One Response

  1. Mr WordPress sier:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: