Digital innovasjon og utvikling i Trøndelag

Ikon

Kurs i digitale lydopptak og historiefortelling på Rockheim, 8. og 9. februar

Tekst og foto: Gro-Anita Mortensen

 Å skape nye historier er noe alle kan bidra til. Vi kan bruke lyder vi husker, kjenner eller som vi lengter etter og som er kan være et utgangspunkt for en historie. En historie som skapes gjennom vår fortelling og som berikes av lyd. Det handler om å ta fortida på pulsen.

Når ønsket om å ta i bruk lyd nå er i tiden skyldes det mange forhold. For det første finnes det lyd ressurser fra vår nære fortid. Private båndopptakere, videokamera og filmkamera har vært på markedet lenge.  Med dette utstyret kan mange flere enkelt lage materiale til å fortelle historier.  De fleste av oss kan til og med gjøre slike opptak med mobiltelefonene!? og på nett finnes det programmer som vi enkelt kan bruke til å redigere dette. Det er en mulighet vi ønsker at institusjonene skal ta i bruk. Med kombinasjon av bilder, tekst og lyd, kan det skapes digitale fortellinger, som gir liv og engasjement til det materiale institusjonene forvalter.

Resultatet fra kurset, som er praktisk rettet, skal bli en formidlet fortelling, som publiseres på Digitalt fortalt. Det kan selvsagt være en lydfil, og en liten tekst og bilde i tilknytning til lydfilen. For å få dette til må institusjonene ta med seg det materiale de har tenkt å basere aktiviteten i kurset på. Hovedfokuset vil være på kombinasjonen av lyd og bilder, med hovedvekt på lyd.

http://event.stfk.no/STFK/Web.nsf/ShowEvent2?OpenForm&ID=675FA7EAAC98181BC125796400495E90&S=INVIT&TM=ALL

Reklamer

Filed under: DIGITAL KULTURUTVIKLING

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: