Digital innovasjon og utvikling i Trøndelag

Ikon

Nye arbeidsmåter, ny organisasjon?

Tekst: Gro-Anita Mortensen

Når en kommune velger å bruke midler fra budsjettene til å kjøpe inn dataprogrammer eller kanskje nytt telefonisystem, så gjør man det vel for å oppnå noen ønskede effekter? Man ønsker at de ansatte skal jobbe på nye måter, enten for å bedre kvaliteten på den jobben de allerede gjør, at de skal samhandle med brukerne på nye måter, eller så kan det være fordi man strever etter å holde seg innenfor lover på et gitt område.

Uansett årsak, så er man kanskje ikke bevisst, at det å ta i bruk nye teknologier i en kommune for  å muliggjør nye måter å jobbe på, både internt og i forhold til publikum, stiller organisasjonen overfor en del nye krav dersom dette skal gi de ønskede effektene.

Organisasjonen utfordres til å vurdere hensyn til organisering, opplæring, arbeidsmåter, tankesett og samhandling. For at man skal lykkes, er det i følge professor Per Morten Schieflo nødvendig med en systematisk tilnærming til organisasjonsanalyse og organisasjonsutvikling. På eForum 2012, skal Schieflo snakke mer om «Organisasjonsanalyse og organisasjonsutvikling som forutsetninger for digital samhandling», det gleder jeg meg til.

Anne Hofstad, fra Trondheim Kommune, skal snakke mer om «Det digitale Trøndelag – status etter 10 år og veier videre». Det Digitale Trøndelag ble etablert i 2002 som et prosjektsamarbeid mellom sju kommuner og to fylkeskommuner i Midt-Norge (Trondheim, Malvik, Stjørdal, Verdal, Frosta, Levanger og Steinkjer, samt Sør- og Nord-Trøndelag fylkeskommune). Prosjektet ble etablert ut fra et felles ønske om å ta i bruk nettbaserte tjenester for innbyggere og effektivisere forvaltningen. Nå skal Hofstad si mer om statusen til prosjektet, og hva de ser på som utfordringene videre.

Les mer om eForum og meld deg på: http://ks.event123.no/SorTrondelageForumSamlingApril2012/program.cfm 

 

Reklamer

Filed under: DIGITAL FORVALTNING I KOMMUNENE

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: