Digital innovasjon og utvikling i Trøndelag

Ikon

TAG CLOUD – eTrøndelag partner i internasjonalt forskingsprosjekt

Tekst: gro-anita.mortensen@stfk.no

eTrøndelag er partner i det internasjonalt forskningsprosjekt TAG CLOUD (EU – 7 rammeprogram) der vi og SINTEF IKT er de norske partnerne. Undertittelen på prosjektet er: TAG CLOUD Technologies lead to Adaptability & lifelong engagement with culture throughout the CLOUD.

Utgangspunktet for prosjektet er at kulturminner er en viktig ressurs i Europa som i liten grad blir utnyttet. En av årsakene er at folk flest i liten grad interesserer seg for dem. TAG CLOUD tilbyr en radikalt ny tilnærming til utviklingen av personlige kulturelle opplevelser. Hensikten er å øke brukernes interesse for kulturarven.

Det er viktig at eTrøndelag bidrar i denne typen satsingen, er at dem kan bidra til hente inn nye samarbeidspartnere til regionen. IKT er global og det er viktig å spille på lag med miljøer som ligger i front. Dette er vesentlig fordi det sikrer regionale aktører spisskompetanse, enten det er innenfor reiseliv, FoU eller på tjenesteutvikling.

For å få dette til vil vi jobbe sammen med Museene i Sør-Trøndelag, for å skape nytt innhold til de eksisterende gjenstandssamlingene. Samtidig med at det utvikles prototyper på nye tjenestestrukturer på toppen av disse databasene. eTrøndelag sin hovedrolle i prosjektet er utover nytt innhold og tjenester, å sikre at de nye tjenestene er  tilpasset brukergruppene. Vi skal i samarbeid med videregåendeskoler drive aktiv brukertesting av løsningene og prototypene. I tillegg til kulturminneforvaltningen skal bidra med innhold knyttet til kulturminner.

Det kommer mer informasjon om prosjektet, så det er bare å følge med på bloggen.

Dersom du synes dette er veldig interessant, kan du ta kontakt med Gro-Anita Mortensen for å delta på vår oppstart og scenariodag 2. oktober.

Reklamer

Filed under: DIGITAL KULTURUTVIKLING, , , , ,

One Response

  1. […] That is why eTrøndelag’s participation (in representation of Sor Trondelag County) as partners in the TAG CLOUD project  is important not only to leverage the four focus areas mentioned above but also to bring new […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: