Digital innovasjon og utvikling i Trøndelag

Ikon

eTrøndelag evalueres: Les hva brukerne av våre tjenester mener om oss!

Tekst Eistein Guldseth

Personer som de siste to årene hadde vært i kontakt med eTrøndelag ble bedt om å evaluere satsningen og kvaliteten på tjenestene. Her er resultatene fra den elektroniske spørreundersøkelsen som ble gjennomført i april/mai 2012. I følge undersøkelsen oppfattes STFK å ha et regionalt ansvar innen IKT utvikling. eTrøndelag leverer i følge respondentene godt på dette!

Om selve undersøkelsen

Det ble gjort et strategisk utvalg: Invitasjon til å delta i spørreundersøkelsen ble sendt ut på epost til eTrøndelags kontaktliste. I tillegg gikk undersøkelsen ut til alle ordførere og rådmenn i fylket. Antall utsendte forespørsler var 398. Antall respondenter som gjennomførte hele spørreundersøkelsen var 145, noe som gav en svarprosent på hele 36,4. Antall respondenter er tilstrekkelig til å gi et korrekt bilde av oppfatningene i målgruppen. Respondentene var anonyme, og har i snitt vært i kontakt med 1,5 innsatsområder hver: 37% har vært i kontakt med «IKT-Infrastruktur & digital utvikling», 32% har hatt kontakt med «eForvaltning Kommune», 30% har hatt kontakt med «Digital Kommunikasjon & Samhandling» og 52% har hatt kontakt med «Digital Kulturutvikling».

STFK oppfattes å ha et regionalt ansvar innen IKT. I følge undersøkelsen leverer eTrøndelag godt på dette.

Det er liten tvil om at eTrøndelag har nådd ut til sine eksterne og interne «kunder» og tilført noe som er etterspurt: 80% av respondentene mener at «Fylkeskommunen har et regionalt ansvar for å bidra aktivt med formidling av kunnskap og tilrettelegging for utvikling på IKT området», og 59 % av respondentene mener at «eTrøndelag fokuserer på sentrale områder innen IKT, og er en viktig regional satsning». 63%  mente at de hadde hatt ganske god eller svært god nytte av kontakten med eTrøndelags innsatsområder. 54% av respondentene var ganske– eller svært fornøyd med samarbeidet. Noen tilbakemeldinger var:

«Synes dere gjør en utmerket jobb. Ville anbefale de andre fylkene å gjøre det samme».
«Dette er en satsing i regi av fylkeskommunen som faktisk funger godt og dekker et lokalt behov».
«Mer informasjon, sterkere operativ involvering av utviklingsmiljøene i distriktene».
«Mer aktivt til stede «ute»»
«For styrende. Har inntrykk av en ovenfra og ned – holdning»

Flere respondenter trekker frem betydningen av eTrøndelag som regional koordinator, rådgiver og pådriver innenfor IKT området.

eTrøndelag bør i følge respondentene «Fungere som et bindeledd som sikrer samarbeid og kompetansespredning», og ha et overordnet blikk på helheten. «Kompetansebygging (kurs og workshops) [..]», og «Samordning og ideutvikling» trekkes frem som viktig. «Fra vårt synspunkt (KS) fortsette å være en god koordinator og medspiller for kommunene i regionen», og «Bidra til regional utvikling innenfor IKT. Noe som er helt nødvendig i dagens samfunnsutvikling». De ønsker seg «En god samarbeidspartner ![med] God faglig innsikt» som kan bidra med «Informasjon om trender og utviklingsprosjekter». En som kan «Sette fokus, og drive generell kunnskapsheving», og generelt fungere «Som et møtepunkt». En respondent fremholder at det er «Svært nyttig med en regional koordinator og pådriver. Vi har nytte av dialog med dere, for samordning på viktige områder». Gjennom å vise/gjennomføre ting i praksis kan eTrøndelag være et «Forbilde» og et «Godt døme på tiltak». «Konkretisering av tiltak, involvering av distriktene ved å bruke utviklingsselskapene [..]» er en måte å gjennomføre dette på. (Og dette har vi allerede gjort gjennom å trekke f.eks Rissa inn i et meget tett samarbeid om reiseliv og steds-/destinasjons utvikling gjennom deres deltakelse på lokale og internasjonale workshops i eCreate).

Reklamer

Filed under: DIGITAL FORVALTNING I KOMMUNENE, DIGITAL KOMMUNIKASJON og SAMHANDLING, DIGITAL KULTURUTVIKLING, UTBYGGING AV INFRASTRUKTUR

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: