Digital innovasjon og utvikling i Trøndelag

Ikon

Kultur på nett 2013: Film i en digital virkelighet

Foto: Privat

Foto: Privat

Tekst: Egil Furre og Gro-Anita Mortensen

Måten vi ser TV på blir utfordret av digitale tjenester som Netflix og HBO, der vi selv kan velge hva vi vil se hvor og når. Tv selskapene svarer ved å tilby nett-tv til sine kunder. De gir oss tilgang til deler av arkivmaterialet, og muligheten til å se aktuelle programmer på nettet. Fleksibiliteten har dermed økt betydelig for oss tittere. Når vi syr sammen vår egen mediehverdag, står vi altså temmelig fritt til å bruke de tjenesten vi ønsker oss mest. Det gir deg og meg mulighet til å se det vi ønsker, når vi ønsker det.  Vi må ikke begi oss ut av stua for å leie film eller ta turen til kinoen. Vi har ved hjelp av tastetrykk tilgang til ferske filmer og spennende serier, og utstyret vi ser det på har blitt både større og bedre de siste årene.

Det virker som om interessen for film og serier er stor, veldig stor. Men hva med kinoen og de lokale produksjonene? Hvordan skal kinoen lykkes i dette mediebildet? Trondheim kino har hentet inn Arild Kalkvik (f. 1969) som sin nye sjef fra sommeren 2013. Og det er et spennende valg! Kalkvik har nemlig hatt en finger med i det meste som har skjedd i Trøndelag de siste årene, og er allerede et kjent navn og ansikt for mange i norsk kino- og filmbransje. Kalkvik var PricewaterhouseCoopers ekspert på film- og videobransje, og har utredet både spillbransjen i Trøndelag, Midtnorsk filmfond og Rockheim. I dag er Kalkvik styrelder for Midtnorsk og Filmfond, og har de siste årene vært markedsdirektør i Bergen Group Shipbuilding.

På Kultur på nett, kommer han for å snakke om de magiske filmopplevelsene, men vi regner med at han har mer en magi med i bagasjen når han skal snakke om hvordan film og kino skal lykkes i den digitale hverdagen.

Mer informasjon: http://wp.me/p16IdS-jk

Program og påmelding: http://bit.ly/YqK7yP

Reklamer

Filed under: DIGITAL KULTURUTVIKLING, , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: