Digital innovasjon og utvikling i Trøndelag

Ikon

Innovativ anskaffelse i Fosenregionen. Del 1: Om metoden.

Fosenregionen, regiongrådslogo og kommunevåpen

Tekst av Asle Brustad

KS (Kommunesektorens organisasjon) og NHO (Næringslivets hovedorganisasjon) har gått sammen om å etablere et 5-årig «Nasjonalt program for leverandørutvikling». Programmet skal bidra til at offentlige anskaffelser i større grad stimulerer til innovasjon og verdiskaping. Nærmere info om bakgrunn for programmet finner du på KS sine sider her. Det er også opprettet eget nettsted for programmet som du finner her. Regionalt Program for Leverandørutvikling bygger på det Nasjonale, og drives av NHOs Trøndelagsavdeling. Sør-Trøndelag fylkeskommune er en av fire partnere i det regionale programmet.

Fosen-regionen har satt i gang et prosjekt «Døgnåpen forvaltning» som har som mål å digitalisere relevante tjenester slik at de blir tilgjengelig for innbyggere og næringsliv uavhengig av tid og sted. En viktig del av prosjektet går ut på å anskaffe ny portalløsning, det vil si nye hjemmesider samt nye intranett- og ekstranettløsninger. For å bidra til en mest mulig åpne og innovativ anskaffelsesprosess har Sør-Trøndelag fylkeskommune (STFK) etablert kontakt mellom Fosen regionråd og NHO Trøndelag. NHO Trøndelag har gjort følgende vurdering:

«Regionalt Program for Leverandørutvikling betrakter Fosen Regionråds anskaffelse «FOSENPORTALEN» som et aktuelt pilotprosjekt fordi utviklingsmuligheten er høy for kommunene, behovet for kunnskap om hva leverandører kan tilby, og mulige løsninger, er høyt (endringer skjer fort), viljen til å gjennomføre en innovativ anskaffelse er tilstede og forankret i strategi og ledelse, en engasjert prosjektleder/koordinator er på plass, anskaffelsen er interessant fordi det er flere kommuner som går sammen om èn anskaffelse, og målsettingene er høye som vil kunne stimulere leverandørene til utvikling. Målet er å implementere løsninger som på en innovativ måte leverer digitale kommunale tjenester til befolkningen, og som har bidratt til å modernisere og effektivisere kommunene.»

Dialogaktivitetene i forkant av anskaffelsen skal bidra til å utvikle en så god kravspesifikasjon som mulig. Framgangsmåten skal gjøre Fosen Regionråd bedre rustet til å gjennomføre selve anskaffelsen og ta riktige beslutninger. Gjennom en god før-anskaffelsesprosess vil kommunene også oppnå bedre forståelse for egne behov, og samarbeidet kommunene imellom rundt IKT vil også bli tydeligere.

STFK v. Jus- og innkjøpstjenesten og eTrøndelag ser med spenning fram til å være med i den videre prosessen. Vi regner med å skaffe oss nyttig lærdom som vi håper å kunne bruke videre i tilsvarende prosesser.

Reklamer

Filed under: DIGITAL FORVALTNING I KOMMUNENE

4 Responses

  1. […] 3. juli skrev vi ett blogginnlegg om «Innovativ offentlig anskaffelse i Fosenregionen». 16. oktober ble den omtalte dialogkonferanse mellom Fosenregionen og leverandører gjennomført […]

  2. […] artikler i serien finner du her: Del 1 Om metoden Del 2 Dialogkonferansen Del 3 En-til-en-møter Del 4a Arbeidsprosesser og […]

  3. […] artikler i serien finner du her: Del 1 Om metoden Del 2 Dialogkonferansen Del 3 En-til-en-møter Del 4a Arbeidsprosesser og […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: