Digital innovasjon og utvikling i Trøndelag

Ikon

Innovativ anskaffelse i Fosenregionen. Del 2: Dialogkonferansen.

Av Asle Brustad Mobil 918 21 727
Foto: Eistein Guldseth

Den 3. juli skrev vi ett blogginnlegg om «Innovativ offentlig anskaffelse i Fosenregionen». 16. oktober ble den omtalte dialogkonferanse mellom Fosenregionen og leverandører gjennomført på Royal Garden hotell i Trondheim.

DSC_5440

Et av hovedmålene med dagen var å gi leverandørene best mulig informasjon om de muligheter og utfordringer Fosenregionen står overfor, og hvordan man ser for seg at en portalløsning skal bidra til å utnytte muligheter og løse utfordringer.

I alt var det 13 leverandører som hadde meldt seg på og var til stede i salen, noe vi opplever som et svært positivt antall, og i overkant av hva vi hadde turt å håpe på. I alt møtte det 18 personer fra leverandørsiden. Fra egne rekker stilte prosjektkommunene med 22 deltaker, bredt representert med rådmenn (som representerer styringsgruppen), prosjektleder, og prosjektgruppe som representanter for de fleste tjenesteområder.

kollage 1

Fra Sintef – avdeling for nettbaserte systemer og tjenester hadde vi invitert seniorforsker Asbjørn Følstad for å snakke om om «Brukervennlig digitalisering av offentlig sektor». Interessant og tankevekkende for både kommuner og leverandører. Mantra: Gjør det enkelt! Det er en av de viktigste suksessfaktorene for å få brukerne til å ta tjenestene i bruk.

DSC_5419

Kun den siste halve timen var satt av til spørsmål og kommentarer fra leverandørene denne dagen. Dette var et bevisst valg siden det som siste ledd i dialogprosessen er lagt opp til 1-til-1-møter med de leverandørene som ønsker det i ettertid. Her får de anledning til i fortrolighet å presentere sine tanker og løsninger uten konkurrenter til stede. Noen av leverandørene mente det burde vært satt av mer tid til dialog også under dialogkonferansen. Det er en erfaring det er verd å ta med seg videre og som sikkert kommer inn når opplegget skal evalueres.

Noe av intensjonen med dialogkonferansen var også at leverandørene skulle få kjennskap til hverandre for evt. å knytte videre kontakt med tanke på mulig samarbeid. Denne leveransen kommer til å favne bredt fra avanserte teknologiske løsninger til arbeidsprosess- og organisasjonsutvikling. Det burde derfor være potensial for samarbeid mellom flere typer leverandører.

DSC_5392

For Fosenregionen har hele dialogprosessen til hensikt å gi en best mulig oversikt over hva som finnes av muligheter i markedet, for på denne måten heve kvalitet og treffsikkerhet i kravspesifikasjonen som er under utvikling.

eTrøndelag vil berømme både Fosenregionen for å gå nye veier,  NHO Midt-Norge for å bruke portalprosjektet som et konkret pilotprosjekt og leverandørene for at de ser potensialet i denne typen prosesser og setter av tid og ressursertil  å delta.

Vi gleder oss til den videre prosessen!

Reklamer

Filed under: DIGITAL FORVALTNING I KOMMUNENE

4 Responses

  1. […] gjennomført dialogkonferanse 16. oktober (se lenke) var det nå opp til leverandørene om de ville gå i nærmere dialog med prosjektledelsen i […]

  2. […] artikler i serien finner du her: Del 1 Om metoden Del 2 Dialogkonferansen Del 3 En-til-en-møter Del 4a Arbeidsprosesser og […]

  3. […] artikler i serien finner du her: Del 1 Om metoden Del 2 Dialogkonferansen Del 3 En-til-en-møter Del 4a Arbeidsprosesser og gevinstrealisering Del 4b […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: