Digital innovasjon og utvikling i Trøndelag

Ikon

Drap, sjalusi og digital gjenreising av Thams? Jo, sånn jobber vi også..

sjalusi-thamsTekst & foto: Eistein Guldseth

e-CREATE er som mange vet et EU Interreg IVC prosjekt som Sør Trøndelag fylkeskommune deltar i sammen med 9 EU-land. Her utvikles teknologi- og tjenestemodeller som skal gi flere og rikere opplevelser på steder (der og da), og indirekte et bedre reiselivstilbud langs kulturruter i regionene. Kulturminner og IKT er faglige forankringspunkter for fylkeskommunen. Kulturminner representerer kjernen i et steds identitet, og vil gjennom digital historiefortelling bidra til å gi publikum en rikere opplevelser av et sted på sin egen smarttelefon eller nettbrett. Alt via gratis WIFI tilgang i utendørs nett.

Og nå går det virkelig fremover! Kulturminneavdelingen og eTrøndelag har allerede etablert den første pilot-siten på Refsnes i Rissa; en kultursti gjennom 9000 år med videofortellinger tilgjengelig på smarttelefon og nettbrett gjennom QR-koder ved hvert kulturminne. Hele området er dekket av et utendørs WIFI nett med gratis tilgang. Adresseavisens reportasje Drap og sjalusi blir turopplevelse fra pilot-siten på Refsnes i Rissa, gir et godt bilde av hvordan vi arbeider med dette temaet. Her kan du bevege deg langs en kultursti og oppleve 9000 års historie både på stedet og gjennom digitale fortellinger på mobilen din.

I tillegg har vi startet kartleggingsarbeidet på Orkanger, der målet er å fortelle norsk industrihistorier gjennom å trekke de lange linjene fra Thams på Orkanger, via krigshistorien, og frem til Stein Erik Hagens Orkla på Løkken. Avisa Sør Trøndelag laget reportasjen Thamshistorie på smarttelefon fra kartlegginga vi gjorde på Orkanger og Løkken i august. Siden det har vi foretatt dekningsmålinger langs Thamshavnbanen.

Stay tuned!

Reklamer

Filed under: DIGITAL KOMMUNIKASJON og SAMHANDLING, e-CREATE

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: