Digital innovasjon og utvikling i Trøndelag

Ikon

Innovativ anskaffelse i Fosenregionen, Digital Døgnåpen forvaltning. Del 5: Anbudsprosessen.

Tekst: Asle Brustad.

Foto: Asle Brustad og Eirin Folde.

Tidligere artikler i serien finner du her:
Del 1 Om metoden
Del 2 Dialogkonferansen
Del 3 En-til-en-møter
Del 4a Arbeidsprosesser og gevinstrealisering
Del 4b Kommunikasjon – mål og strategier

Siste vi skrev om dette prosjektet var i mars 2014. Da var vi på vei inn i 2 forprosjekter, valg av tjenester for digitalisering med arbeidsprosessanalyser – og forbedringer, og utvikling av kommunikasjonsstrategi. Price Waterhouse Coopers (PWC) har vært leverandør på arbeidsprosessprosjektet og Tibe-T på kommunikasjonsstrategi. Begge leverandører har levert sine produkter i henhold til kravspesifikasjon. Begge prosjekter har hatt stor grad av brukerinvolvering gjennom besøk ute i kommunene, gjennom arbeidsmøter med tverrfaglig representasjon, og resultatet av prosjektene har også vært lagt fram for både prosjektgruppen og for rådmannsgruppen. Det har vært uttrykt tilfredshet med leveransene fra kundes side. eTrøndelag har vært med som rådgivere gjennom hele prosessen, både utforming av kravspesifikasjoner og under prosjektgjennomføringen.

Det har nå blitt ansatt prosjektleder for gjennomføringsprosjektet. Hun overtar roret etter Harald Jensen, som er seniorrådgiver i Fosen regionråd. Harald har hele tiden vært klar på at han skulle lede forprosjektet, men at det måtte på plass en prosjektleder på heltid for å ta hånd om gjennomføringsprosjektet. Han har etter vår mening gjort en glimrende jobb med å skape forståelse for, og forankring av prosjektet opp mot ledernivået i regionen, og med å skape entusiasme og engasjement i kommunene. Han skal nå blant annet jobbe med utredning av kommunestruktur på Fosen koblet til kommunereformen og ser klare sammenhenger mellom dette og implementering av den nye digitale portalløsningen.

Harald Jensen, portrettbilde m ramme

 

 

 

 

 

 

 

Den nye prosjektlederen heter Eirin Folde. Hun kommer fra stillingen som enhetsleder ved Åsly skole i Rissa. Folde har lang ledererfaring og utdannelse innen blant annet ledelse/prosjektledelse, offentlig forvaltning- og økonomi, politikk og administrasjon. Folde sier at hennes interesse for innovasjon, brukerorientering og IKT var en av de viktigste grunnene til at hun ønsket å være prosjektleder for Digital døgnåpen forvaltning.

Eirn Folde, portrettbilde

 

 

 

 

 

 

Prosjektet har nå gått inn i en ny og spennende fase! I henhold til www.prosjektveiviseren.no har Rådmannsgruppen, som er styringsgruppe, tatt beslutning om prosjektgjennomføring i som beskrevet Beslutningspunkt 3 (BP3). Prosjektet er nå på vei inn i gjennomføringsfasen.

Første skritt på veien er at anbudsdokumentene ble lagt ut på DOFFIN (Database for offentlige innkjøp) den 3. september. Svarfrist er satt til 15. oktober 2014.

Det har vært en omfattende og krevende jobb å komme dit. Såpass krevende at Fosenregionen valgte å kjøpe konsulenttjenester for å utforme konkurransegrunnlag, kravspesifikasjon osv. Det grunnlaget som er lagt gjennom de to delprosjektene over har vært førende for utformingen av kravspesifikasjonen.

Vi har en stående avtale mellom Fosen-regionen og Sør-Trøndelag fylkeskommune – eTrøndelag om at de erfaringer som gjøres i Fosenregionen skal kunne deles åpent slik at flest mulig kommuner kan få tilgang på erfaringsmaterialet. Vi i eTrøndelag deler dette via vår blogg, våre Facebook-sider og andre sosiale medier.

Denne gangen er det anbudsdokumentene som er «rosinen i pølsa», og som vi håper mange andre kan ha nytte av. De ligger pt. på Doffin på følgende lenke: https://www.doffin.no/Notice/Details/2014-752811

Les, bli vis – og kommenter gjerne!

Det knytter seg stor spenning til hvem – og hvor mange leverandører som leverer tilbud på denne anskaffelsen. Følg med videre!

 

Filed under: DIGITAL FORVALTNING I KOMMUNENE, Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: